All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
  Print view

ATI Bubblemaster 200 vs Deltec APF600
Author Message
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 9:39 pm 
aktivni član

Ajmo ljudi triba mi mala pomoć. Pošto su ova dva skimmera extra tiha i to provjereno nekako sam svoj izbor za kupnju novog skimmera suzio na ova 2 (a i nemogu kupit ništa više jer san se previše istrošio) pa me zanima pro i kontra ovih skimmera odnosno kojeg bi vi izabrali. Pošto znam da su mnogi imali ili jedan ili drugi eto da doznam informacije iz prve ruke prije nego se odlučim za jednog od ovih skimmera...

Unaprid hvala na odgovorima :)

P.S. znam da se o ovim skimmerima dosta razgovarlo u temi Usporedba skimmera ali eto zanimaju me novija mišljenja :)

Profile E-mail  

Re: ATI Bubblemaster 200 vs Deltec APF600
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 10:47 pm 
aktivni član

mogu sam o atiju:
ventil za regulaciju jako loše napravljen
inace ok izrada,i zadovoljan sam,da se čuje čuje se ali delteca nisam imao priliku čut pa neznam.
ljudi kod mene kazu da je tiho ja to bas ne mislim.
jesi gledao reef octopus ili one kod blua?

Profile  

PostPosted: Fri Jan 08, 2010 11:49 pm 
aktivni član

I ja mogu samo za ATIja govorit,

zadovoljan ucinkom (BM200), ja ga ne bih prozvao necujnim, ali pretpostavljam da tih jest (nemam bas neku usporedbu), moj je starija verzija i ventil za regulaciju uopce nema (reguliram dodanim nastavkom na izlaz, pomocu dva koljena pustim da lakse ili teze ide voda van i time regulira nivo vode u samom skimeru)...

Nemam nista lose rec o njemu :nospam:

Profile  

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 4:07 am 
član

Imam Delteca (kupljenog kod Stine) i po meni mu je jedina mana sto se casa sa sporkicom malo teze odvidava pa se cijeli skimmer pomice s mjesta kad je hoces dignut radi ciscenja. A to moze bit zeznuto ako nemas koju fleksibilnu cijev na dobavnoj strani.
Skimer sam probao sa dvije razlicite pumpe i nemam prigovora sto se buke tice , pogotovo ne sa AquaBee UP 2000 koja ima malo manju snagu nego AquaBee UP 2000-1 (s normanim impelerom protok isti ali razlicita visina dobave). Doduse manja pumpa dosta manje i pjeni ali kako u mom akvariju ima zivota malo vise nego u Mrtvom moru i ta manja mi je vise nego dovoljna. Veca stoji stand-by.
Regulacija visine mora u skimeru se moze radit ili s ventilom ili kako je gore Pamook napisao za ATI-ja sa koljenima na izlaznoj strani.
Pozdrav

Profile E-mail  

PostPosted: Sat Jan 09, 2010 9:31 am 
Administrator

Deltec bešuman, mana je što royal kaže, malo otežano skidanje kape.

ATI kažu bešuman, prednost po meni je u samoj nizini skimmera i lakom skidanju kape, ima skoro istu pumpu ko i octopus, pa može bit glasan.

moj savjet je da rađe probaš sa novim SICCE pumpama na svom octopusu, nemoj naručit kinesku verziju, već naruči ovu verziju od ATIja.. Mi nemožemo tvrdit da su to različite pumpe, ali činjenica je da se te dvije pumpe fizički razlikuju, možda ne u performansama, ali razlike ima.

Profile E-mail  

PostPosted: Sun Jan 10, 2010 10:39 pm 
aktivni član

kao vlasnik 3 atija i 10 na odrzavanju kazem ati zbog performansi i trajnosti pumpe ja je nisam uspio unistit jos :)))

Profile  

PostPosted: Mon Jan 11, 2010 8:24 am 
aktivni član

porfo wrote:
kao vlasnik 3 atija i 10 na odrzavanju kazem ati zbog performansi i trajnosti pumpe ja je nisam uspio unistit jos :)))

A kako ATI stoji sa tišinom pumpi? To mi je najveći horor jer je na octopusu tobože ista siccer pumpa (iako ja mislim da jedna nema baš neke veze sa drugom) a ove od octopus koje ja imam buče kao omanji agregat za proizvodnju struje...

Profile E-mail  

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 12:45 pm 
aktivni član

evo skimmer mi ludi vec 2 dana kad ga otvorim najviše još preskimava jer moguće da je do epksija za ljepljenje?
jer sam poljepio vecu hrpu koralja odjednom inace koralji i ribe su ok.

Profile  

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 2:43 pm 
aktivni član

Je, epoxy napravi urnebes :wow: , ako mozes digni skimmer (odn. spusti nivo vode u njemu) ali ga ostavi da skima jer mora odradit taj dio od epoxy-a, ja obicno dignem skim malo i pustim dan-dva, poslije sve OK

Profile  

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 11:27 pm 
aktivni član

pamook wrote:
Je, epoxy napravi urnebes :wow: , ako mozes digni skimmer (odn. spusti nivo vode u njemu) ali ga ostavi da skima jer mora odradit taj dio od epoxy-a, ja obicno dignem skim malo i pustim dan-dva, poslije sve OK

morat cu ga dignut 5 cm lol

moramo se čut da ti pošaljem svrdlo :mrgreen:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]