stina wrote:
Pa znaš šta Bruno, ima tu još puno posla, ali moglo bi s vremenom biti zgodno...!
Za moj ukus si pretjero sa bioload-om, puno riba, a filtracija nije u zamahu. Znaš, vjerojatno LR ne vrši funkciju denitrifikacije, pa nebi bilo loše da razmisliš o dodatnoj kemijskoj filtraciji tipa XAqua, Prodibio ili ZEOvit bar dok se situacija ne smiri. Puno imaš skupih koralja, i bilo bi šteta da ih ubiješ visokim nutrijentima.
Ne nagovaram te na ful deal, već na samo osnovu u smislu dodavanja bakterija i hrane za iste, financijski gledano nije to tako skupo za osnovni dio filtracije.
Sigurno bi se puno brže riješio nepoželjnih algi i zaciklirao bi sistem brže. No na tebi je odluka... razmisli!
Sad što se rockscape-a tiče, ovako gledano sa slike, puno je bolje od prošlog pokušaja.
Vidim i neke lijepe primjerke koralja, a i ribica!
Kakvi su ti parametri, da li ih mjeriš??
Slijedeću sedmicu ću kreniti sa XAqua kemijskom filtracijom tj Life A i Life E dok se situacija ne smiri i kamen ne "oživi". U akvariju je 90% mrtvog kamena tako da znam da isti ne radi denitrifikaciju.
Baš sam prekjučer kad sam rastura Cube 80 razbio jedan kamen da vidim što ima unutra kad ono milijuni zmijača za ne povjerovat, a tek koliko ima tih beštija i bakterija koje nisu vidljive...
P.S. nisam pretjerao sa bioloadom nego jednostavno nisam imao izbora. Stari me pila da hoće da cube 80 rastavim jer mu smeta pa sam ribe morao staviti u akvarij.
P.S. parametre ne mjerim previše osim nitrata koji su oko 30-40 što je sasvim zadovoljavajuče imajući u obzir da refugium nije spojen i da je kamen mrtav...
Meni se rockscape sviđa ima puno rupa, prolaza, špilja, kamen je cijeli na rupe pa gobi, salaris i firefish su našli svoje rupe u unutrašnjosti kamenja...