All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next
  Print view

ZG reef - online portal za morsku akvaristiku!
Author Message
PostPosted: Tue Feb 09, 2010 3:27 pm 
Administrator

Eto, dopustite da vam ovim putem predstavim svoj novi projekt:

Image

http://www.ZGreef.com

Ukratko to je portal specijaliziran za morsku akvaristiku, na kojem ću u što redovitijem periodu objavljivati novosti vezane za naš predivni hobby, stvarat bazu podataka(nadam se i uz vašu pomoć!) za morske organizme te pisat, sebi za dušu, po prvi puta u životu jedan blog.

Kritike i komentari - DOBRO DOŠLI!

Profile E-mail  

Re: ZG reef - online portal za morsku akvaristiku!
PostPosted: Wed Feb 10, 2010 12:28 am 
aktivni član

stina wrote:

Ako smijem a pošto tražiš.. :lol: Evo čitam komentare i na Sloreefu i ovo je moje mišljenje..Znam da si ti to već isplanirao i odlučio zašto i kako i ne vjerujem da ima utjecaja bilo čiji komentar bitno. No, sajt je vizualno dobar ali hebiga ovo je još jedan bookmark više, klik više kužiš? :mrgreen: Po meni to bi ti trebao koristiti samo kao stranicu za predstavljanje svojeg akvarija a ne za ovo ostalo što si zamislio..Zar se novosti i oprema u reef akvaristici ne mogu tu postati?? Osim ako s time misliš podignuti posjećenost bloga o svojem akvariju. :mrgreen: za kojeg vjerujem da bu bio jako dobar.. Zaključno, ostavi to za blog a sve drugo za forum.. No znam da buš upravo suprotno napravio. :sucks:

Profile  

PostPosted: Wed Feb 10, 2010 1:31 pm 
Administrator

Renta wrote:
stina wrote:

Ako smijem a pošto tražiš.. :lol: Evo čitam komentare i na Sloreefu i ovo je moje mišljenje..Znam da si ti to već isplanirao i odlučio zašto i kako i ne vjerujem da ima utjecaja bilo čiji komentar bitno. No, sajt je vizualno dobar ali hebiga ovo je još jedan bookmark više, klik više kužiš? :mrgreen: Po meni to bi ti trebao koristiti samo kao stranicu za predstavljanje svojeg akvarija a ne za ovo ostalo što si zamislio..Zar se novosti i oprema u reef akvaristici ne mogu tu postati?? Osim ako s time misliš podignuti posjećenost bloga o svojem akvariju. :mrgreen: za kojeg vjerujem da bu bio jako dobar.. Zaključno, ostavi to za blog a sve drugo za forum.. No znam da buš upravo suprotno napravio. :sucks:

Naravno da smiješ, pa to se i traži!!

Pa naravno da se novosti i oprema mogu tu postati... pa zašto ne postaš?? kužiš? :mrgreen:

To je moja privatna stranica sa mojim privatnim ambicijama koje nemaju granica :fs: , stranica je bila zamišljena prvo kao online magazin(odustalo se zbog vremenskog ograničenja) pa kao baza podataka, pa reko stavljat ću i novitete, pa na kraju odlučio dodat i svoj blog... ko zna što će još bit, možda iz hobbya pređe u biznis ako se ikad odlučim projektirat akvarije "u fušu" :sh: biti će odlično mjesto za predstavljanje tog posla i to treba biti odvojeno od foruma.
...a možda na kraju ostane na ovom, a možda i zamre nakon par mjeseci :mrgreen:

No porazgovarajmo samo o bazi podataka... nije li ljepše i ugodnije korisniku pregledati jednu reef stranicu nego tražit po forumu??
Gdje u HR imaš databazu sa organizmima?? Jasenka je lijepo počela na ARTreef forumu, ali i to je stalo.. a i nepregledno je u forum formatu.

Na kraju krajeva koliko god ja trabunjam o tome bezuspješno, ovaj forum nema sponzora i želim REEFCLUB maksikamalno ogradit od njih.
Moj je koliko i tvoj, samo to ljudi do dana današnjeg nisu shvatili.

Da živimo u nekoj drugoj državi, možda bi i bilo normalno ono što Bojan kaže, ali ovdije okružen ljudima koji te potkopaju di stignu to neide.

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Feb 10, 2010 2:19 pm 
aktivni član

Sad ispada da bolje i nisam komentirao. :mrgreen: Bolje se čini kad bolje obrazložiš i otkriješ barem dio planova.. Baza podataka, da, to bi bilo jako dobro i korisno. Postoji na akvarij.net portalu nešto slično, članci koji se redovno popunjavaju i već čine finu baza podataka, tak da nebi baš bio prvi :mrgreen: .. A čuj kad već to gradiš i sa nekim planom za eventualni budući biznis nisam marketinški niti web stručnjak pa ne mogu to kvalitetno komentirati tako da ti samo mogu poželiti da ostvariš ono što si želiš.. ako još k tome šira javnost ima posredne koristi podržavam!

Profile  

PostPosted: Wed Feb 10, 2010 2:23 pm 
Administrator

Mda, ma ima a.net nešto, ali je to ništa naspram prave databaze, po meni jedino artreef ima nešto konkretno, ali nepregledno.

Pod prvi mislim na nešto konkretno i kompletno, ne ciljam na takve stvari i na takvo prezentiranje!

BTW vidio sam recimo da Mario Bjedov ima mrak projekt, ali već druga godina prolazi i nevidim ga online od kad sam to prvi put kod njega vidio na njegovom kompu. Puno je to posla, pitanje je dal ću ja uspijeti, dug je to put.

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Feb 10, 2010 3:06 pm 
aktivni član

stina wrote:
Mda, ma ima a.net nešto, ali je to ništa naspram prave databaze, po meni jedino artreef ima nešto konkretno, ali nepregledno.

Pod prvi mislim na nešto konkretno i kompletno, ne ciljam na takve stvari i na takvo prezentiranje!

BTW vidio sam recimo da Mario Bjedov ima mrak projekt, ali već druga godina prolazi i nevidim ga online od kad sam to prvi put kod njega vidio na njegovom kompu. Puno je to posla, pitanje je dal ću ja uspijeti, dug je to put.

ah da, eno ga na hardu, di si ga vidio zadnji put.. Napravljen dizajn i sve je poskriptano uz plain html (tak mi je nekak najdraže html uz par javaskripti, pa nek šupci hakiraju ak mogu.. ove jomble, mambosi i slična sranja su katastrofa kaj se sigurnosti tiće jer tu je više posla s krpanjem rupa nego samim uploadom txta, ) no na tom stoji.. par textova napisano i to je to.. s jedne strane bezveze je da skuplja prašinu na hardu s druge još jadnije uploadat na net pa ga pustit da zjapi prazan i pisat jedan update mjesečno ak stignes..Kad sagledaš bolje ak želiš pravi reefkeeping direktorij (tehnika-pa sve o tehnici od svjetla do skimera i sumpa, kemija-pa sve o svim aspektima, databaza organizama po vrstama,rodovima, pa praktični txtovi koji ne spadaju niujednu kategoriju.. joohooj ak bi čovjek htel da to bude zbilja dobro pričamo o bar tisuću txt dokumenata.. Moj direktorij zasad ima vec 600 stranica od kojih su sam 30 popunjene txtom.

.po meni jedino artreef ima nešto konkretno,

ma to je meni totalno bez bezveze, kad čitaš te textove vidiš da su ono liveaquaria, piše u analnim perajama i sličnim terminima u nedostatku ambicije da se nadje hrvatska rijeć za naveden pojam.. Tekst mora bit prilagodjen podneblju i ljudima koji ga čitaju tak da kad neke čitaš doživiš taj rad a ne da se osjećaš izpatronizirano jer si to isto već videl na setup requirenments na liveaquaria.com ili u nekoj popularnoj akvarističkoj knjizi.. tekstovi joj nisu ono napisani iz duše već su naškrabani za lektiru

Profile  

PostPosted: Wed Feb 10, 2010 3:40 pm 
Administrator

Mario_B wrote:

.po meni jedino artreef ima nešto konkretno,

ma to je meni totalno bez bezveze, kad čitaš te textove vidiš da su ono liveaquaria, piše u analnim perajama i sličnim terminima u nedostatku ambicije da se nadje hrvatska rijeć za naveden pojam.. Tekst mora bit prilagodjen podneblju i ljudima koji ga čitaju tak da kad neke čitaš doživiš taj rad a ne da se osjećaš izpatronizirano jer si to isto već videl na setup requirenments na liveaquaria.com ili u nekoj popularnoj akvarističkoj knjizi.. tekstovi joj nisu ono napisani iz duše već su naškrabani za lektiru

Čuj tu se i ja lomim da budem iskren... njezini prijevodi na HR jezik su mi blago rečeno loši, ali ona nešto ima tamo napisano, a treba i razumijeti ZA KOGA se piše?
Od svih početnika s kojima sam pričao, svi su zadovoljni sa tim tekstovima, a možda oni i jedini trebaju nekakvu za kupnju ribe, napredni reeferi su to tako i tako apsorbirali iz knjiga.

Ja ću probati napraviti što više, što jednostavnije, a opet sa nekakvom opaskom iz iskustva ukoliko je primjenjivo na organizmu, tako mi se čini za sada najbolje.
Ovo što ti radiš, frende to je za knjigu... to kad napraviš možeš glat prvu HR knjigu dat tiskat...

Profile E-mail  

PostPosted: Thu Feb 11, 2010 12:32 pm 
aktivni član

Ja ću probati napraviti što više, što jednostavnije, a opet sa nekakvom opaskom iz iskustva ukoliko je primjenjivo na organizmu, tako mi se čini za sada najbolje.

pa da jednostavno i protkano logikom,, ak je koncept databaze organizama onda se po meni ne valja zakapati u detalje i kopat neznam kaj.. Ak se sjećaš onog pokušaja databaze kaj sam bil tam 2003 radil na ERu je konkretan primjer.. andjeli, dva tri html-a i gotovo. Jedan opčeniti, a ostali za rodove.. A ja bedak se zakopao u centropyge i listam ih sve, neznam ono tibicen, bicolor, argi, loriculus i 40 drugih te u nedogled za svakog akvarij min 200 litara, oće-neće čačkat koralje etc.. S takvom šemom neminovno se dovedeš u situaciju da moraš zmišljat i filozofirat, a to je lame i vidi se s kilometra da je šuplje.. Tu je bolje jedna stranica za centropyge općenito pa lijepo navest par značajnijih i podkrijepit slikama..

Ovo što ti radiš, frende to je za knjigu... to kad napraviš možeš glat prvu HR knjigu dat tiskat...

ovo nebum komentiral, pustili bumo ih da si misle o ćemu je riječ :wow: :twisted: a

sve u svemu good luck s ambicijom i da ti ne dosadi za tri mjeseca :wink:

Profile  

PostPosted: Fri Feb 12, 2010 5:59 pm 
aktivni član

ma od svih foruma jedino kog po meni vrijedi pohvaliti i tko je konstantno kvalitetan i grabi naprijed(ili ja sam imam takav dojam) je sloreef i stvarno kapa dole.
kod nas ima brdo foruma a ,malo znanja i mislim da ces s tom novom stranicom samo ovo sto radis na clubu razvodnit.
Što se artreefa tiče baza mi je ok ali forum mi se ne sviđa kako je posložen(teme) i malo posjeta inace ima u zadnje vrijeme.

što se tiče prerastanja u biznis, mislim da onaj tko "grabi kruh" u ovoj branši i to pogotovo radi preko foruma ili neke stranice je težak optimist,budimo realni vecina ekipe koja je po forumu je tu radi nekog diy,da sazna nešto,gleda jeftiniju opremu i koralje itd.
onaj tko ima para dode u ducan i kaze to i to molim ako nemate naručite-cjena ga ne zanima i dogovori mjesećno održavanje,od takvih bi mogao imat biznis ,od vecine nas akvarista nažalost ne,a sad se ti zapitaj koliko onih prvih ima???
mislim da je morska (znači pun akvarij ne neki softići i par riba)-premda svatko voli svoje)egzotičan san dosta hrvata ali s porastom one brojke od 300 000 sve je manje ostvariv.
ja bas gledam profile ljudi koji su u morskoj po forumu-nezaposleni, studoši i slično
kako moja cura kaze za mene i prijatelje koji svračaju FANATICI :mrgreen:

da i još jednom moram izrazit divljenje ljudima koji imaju volju vodit forum-kapa dolje.

Profile  

PostPosted: Fri Mar 19, 2010 8:33 pm 
Administrator

Evo mali update vezan za stranicu:

Stranica hoda i iako je slabo predstavljena javnosti zbog određenih "restrikcija" sa drugih foruma :mrgreen: :lol: došla je do čak 325 unique posjeta!! :wow:
Realno to je za duge staze slab podatak, ali za stranicu koja tek kreće - poprilično dobar!

Najčitanija je naslovnica, a poslje nje hoda moj spori blog :deda: , baza podataka je zadnja, ali s obzirom koliko je puna :fucfuc: to je još i dobro!

Kako vam se sviđa prezentiranje vrhunskih akvarija? Imate li u vidu koji poseban akvarij koji bi htjeli vidjeti objavljen?
Baza podataka je u planu, ali vremena je šokantno malo za razonodu :wink:

Profile E-mail  

PostPosted: Sun Mar 21, 2010 12:28 am 
aktivni član

stina wrote:
Evo mali update vezan za stranicu:

Stranica hoda i iako je slabo predstavljena javnosti zbog određenih "restrikcija" sa drugih foruma :mrgreen: :lol: došla je do čak 325 unique posjeta!! :wow:
Realno to je za duge staze slab podatak, ali za stranicu koja tek kreće - poprilično dobar!

Najčitanija je naslovnica, a poslje nje hoda moj spori blog :deda: , baza podataka je zadnja, ali s obzirom koliko je puna :fucfuc: to je još i dobro!

Kako vam se sviđa prezentiranje vrhunskih akvarija? Imate li u vidu koji poseban akvarij koji bi htjeli vidjeti objavljen?
Baza podataka je u planu, ali vremena je šokantno malo za razonodu :wink:

Šipušev mislim da je red da ljudi taj draguljček vide.

Profile  

PostPosted: Sun Mar 21, 2010 1:37 am 
aktivni član

Ma treba od nas 10-20 ljudi poslikat i stavit na stranicu pod naziv "cro reef-s" :)
I za godinu dana opet recimo... ko neki "long term" dnevnik.

Eto samo kao ideja

Profile  

PostPosted: Sun Mar 21, 2010 8:53 pm 
Administrator

Šipušev je već dogovoren :wink: no nikako da do njega dođem...

Roni ideja ti je odlična, jedino mi se cro reefs naslov ne sviđa, brendiran je već :fs: , ali ideja je odlična. Prostora na sajtu ima i sve bi se moglo odigrati preko maila!
Napravi se špranca, ljudi postave slike i daju svoj opis i mišljenje - samo što sumnjam da bi se našlo 20tak akvarija, ali ja bi bio sretan i sa 3-4 koja bi se htjela prezentirati!

Profile E-mail  

PostPosted: Mon Mar 22, 2010 10:46 am 
aktivni član

"Hrv Reefs" ...tak nebitno.

Eto drago mi je da ti je ok ideja. Ja ako treba šaljem slike.

Profile  

PostPosted: Mon Mar 22, 2010 1:30 pm 
aktivni član

20 je tebi problem ?
Samo N.Zagreb ima 5 prosječnih akvarija, da one druge ne brojim. :cool:

Profile E-mail  

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]