All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
  Print view

Predivan reef pun SPSa? Može li jednostavnije?
Author Message
PostPosted: Tue Mar 09, 2010 9:30 pm 
Administrator

Surfajući malo youtube-om u potrazi za zanimljivim filmićima pronašao sam ovaj uradak poprilično jednostavnog, a opet predivnog reef akvarija!

Znam da je stariji video i možda akvarij trenutačno nije aktivan, no oduševio me i dao mi je misliti.

Koliko ima malo pravih aquascape-era u ovoj našoj branši? Što mislite? Čini mi se da nas zagrižena "biljna" ekipa gadno šije što se tiće samog aquascape-a?
Također mi se čini i da u pomami SPS reefova zaboravljamo koje krasote nude smirujuće lelujanje mekanih i LPS koralja?

Prvi priznam da sam zaluđen SPS koraljima, no nebih se sramio da imam ovako jednostavan, a opet krasan akvarij u svom domu.
Čini mi se da nas zaluđeno kolekcionarstvo različitih vrsta koralja odvede od ljepote jednstavnosti - što mislite?

Profile E-mail  

Re: Predivan reef pun SPSa? Može li jednostavnije?
PostPosted: Tue Mar 09, 2010 11:03 pm 

da bas sam jucer gledao ovaj reef na jubito...
izgleda odlicno ovako pun mekanih i lps koralja

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Mar 10, 2010 2:28 am 
aktivni član

Meni je uvijek krivo što moj akvarij stvarno " ne podnosi" meke ( osim palithoa, nekih discosoma .. Puno puta sam vraćala sarcophytone u njega, alai uvijek sam ih morala opet izvaditi. Šteta .Oni nekako oživljavaju reef- iako u prirodi ih također baš nema pomiješano. Rijetko kada.

Profile  

PostPosted: Wed Mar 10, 2010 12:22 pm 
aktivni član

Akvarij nije loš no slične koralje ima i dosta nas ili je imalo.. ja ipak mislim da se Stini to toliko dopalo prije svega zbog otvorenog rimless akvarija sa lijepim bijelim ormarićem a sam akvarij je nizak, znači prije svega dizajn je vizualno aktraktivan a naš Stini čini mi se da pada na takve oku ugodne komplete.. Sve u svemu meni je isto u kompletu vrlo vrlo lijepo ali sad iskreno ono što je unutar akvarija nije niš breathtaking nego eto samo oku vrlo ugodno i naravno drugačije jer većina nas pati za sps-ima pa je i zbog toga zamijećen.. imo

Profile  

PostPosted: Wed Mar 10, 2010 6:21 pm 
Administrator

Renta, ma jasno da se meni sviđa bijeli stalak, rimless akvarij i čiste linije, ali ono U tanku je najfamoznije!!

A dobro si i rekao, većina nas ima te koralje... a zašto ta ista većina nema tako lijepe akvarije?!? :wink:

Pogledaj ovaj Litophyton u sredini, slično je Veco tražio okolo, samo žuti varijatet, kako lijepo izgleda u većoj koloniji... ili iza Euphylila divisa, barem preko 20tak glava... cca 10tak vrsta koralja, svi jednostavni, nisu neki ludi kolor morphovi, a opet akvarij izgleda po meni odlično!

Profile E-mail  

PostPosted: Wed Mar 10, 2010 8:16 pm 
aktivni član

Mozda je gazda jednostavno nakon 20+ godina bavljenja reef akvaristikom jednostavno rekao dosta zajebancije i konacno napravio nesto sto ne mora narocito paziti a njemu se svidja? Mozda mi budemo isto tako ali kad se zasitimo ovih sarenih ili popizdimo vise od faktora i parametara?

S druge strane, "ljepota je u oku promatraca", meni ono gore nije bas lijepo a ni narocito... A da hocu zeleno, onda mogu imat i slatkovodni :fs:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 1 hour [ DST ]